ArduGarden

From Monday, September 6, 2021 5:00 PM
to Friday, October 1, 2021 7:00 PM

Asociația de părinți Eminesciana

Open online activity

Romanian

Roman Ciorogariu, nr. 18
410017 Oradea

Echipa de robotică Modus Vivendi este un promotor al educației STEM și al ecologiei în comunitatea locală. De la înființarea echipei până în prezent, membrii ei s-au implicat în proiecte care au avut rolul de a aduce în atenția comunității problemele legate de ecologie cu care se confruntă orașul nostru, dar și metode prin care putem face un bine comun. În cadrul acestui proiect vom îmbina tehnologia cu ecologia. Vom crea o serie de webinarii, în cadrul cărora le vom prezenta elevilor din școala noastră cum să programeze și să proiecteze un robot care să se ocupe cu îngrijirea plantelor. Acest robot va fi construit cu ajutorul unui kit Arduino, căruia îi vom atașa diferite module, astfel încât robotul să poată controla o pompă mică de apă cu ajutorul căreia să poată fi udate plantele dintr-o seră sau grădină. Participanții vor avea ocazia să aplice noțiuni din domeniile fizicii și informaticii. Webinariile vor fi susținute pe platforma Gsuitei. Kiturile de robotică achiziționate în cadrul acestui proiect vor fi folosite ulterior în cadrul școlii, la orele de informatică.Evenimentul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și din clasele a IX-a și a X-a, din CN ”Mihai Eminescu”.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Floarea primăverii
Fri, Apr 26, 2024 11:00 AM

Activitatea pe care mi-am propus-o o voi realiza în „Săptămâna verde”, având ca scop  familiarizarea  copiilor cu activitatea de programare, prin joc. În acest sens am pregătit o fișă, urmând ca elevii să coloreze în funcție de codul culorilor și să descopere imaginea. Lucrările vor fi valorificate în cadrul unei expoziții la nivelul școlii.

ROBO STEAM
Thu, Apr 25, 2024 8:00 AM
Vom organiza, în Săptămâna Verde, o activitate în care voi îmbina activitatea de programare cu arta și creativitatea STEAM. În cadrul acestei activităţi, elevii vor fi ghidaţi de şoricelul Colby, un roboţel, pe care îl vor programa să se deplaseze înainte, la stânga sau la dreapta sau în sens invers. Elevii vor colora, cu ajutorul codurilor, imaginea unui robot. Robotul ROBO STEAM va prinde viață, după ce, cu ajutorul materialelor puse la dispoziție ( leduri, bandă de cupru cu adeziv și baterii tip pastilă), elevii vor face să lumineze inima robotului.
Robotika versenyre készülés
Mon, Apr 22, 2024 2:00 PM

 

Iskolánk nyertes Meet and Code eseménye: Go WRO. Ezen esemény keretein belül, szeretnénk az iskolánknak WRO pályát beszerezni és készülni a WRO versenyre. 

Ezen apropóból a szakkör tagjai készülnek nemcsak a WRO versenyre, hanem az éppen aktuális LEGO Sumo versenyekre is.

A felkészülés egész évben tart, több alkalmat is igénybe vesz egy versenyre való felkészülés. Szerencsére Sumo versenyből több is van egy évben. :)