Gândire computațională

From Friday, April 2, 2021 8:00 AM
to Friday, April 30, 2021 11:30 PM

Liceul Teoretic ”Emil Racovita” Baia Mare

Other

Romanian

Baia Mare, Maramureș, ROU

Activitatea desfășurată de elevii claselor a IX-a va avea loc pe tot parcursul lunii aprilie(off-line). Elevii, azi, 01.04.2021, în timpul orelor de informatică și-au creat cont pe platforma studio.code.org și s-au înscris în cursul deschis cu codurile: SXHLHF(pentru 9C) și ZPPWKS(pentru 9D). După autentificarea pe contul de elev, le-am explicat cum trebuie să parcurgă lecțiile Cursului 3 și faptul că la final vor primi un certificat pentru efortul susținut!

http://edinatimb.wordpress.com

    Secondary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Floarea primăverii
Fri, Apr 26, 2024 11:00 AM

Activitatea pe care mi-am propus-o o voi realiza în „Săptămâna verde”, având ca scop  familiarizarea  copiilor cu activitatea de programare, prin joc. În acest sens am pregătit o fișă, urmând ca elevii să coloreze în funcție de codul culorilor și să descopere imaginea. Lucrările vor fi valorificate în cadrul unei expoziții la nivelul școlii.

ROBO STEAM
Thu, Apr 25, 2024 8:00 AM
Vom organiza, în Săptămâna Verde, o activitate în care voi îmbina activitatea de programare cu arta și creativitatea STEAM. În cadrul acestei activităţi, elevii vor fi ghidaţi de şoricelul Colby, un roboţel, pe care îl vor programa să se deplaseze înainte, la stânga sau la dreapta sau în sens invers. Elevii vor colora, cu ajutorul codurilor, imaginea unui robot. Robotul ROBO STEAM va prinde viață, după ce, cu ajutorul materialelor puse la dispoziție ( leduri, bandă de cupru cu adeziv și baterii tip pastilă), elevii vor face să lumineze inima robotului.
Bucăți din natură
Wed, Apr 17, 2024 12:00 AM
Activitate practică de colorat, cu ajutorul codurilor, a unor imaginilor cu parti din natură.