Mobilna aplikacija: "Make history"

From Sunday, October 4, 2020 8:00 AM
to Wednesday, December 23, 2020 8:30 AM

Srednja škola Uskoplje

Open in-person activity

Croatian

Gornji Vakuf, Srednjebosanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, BIH

First grade electrical engineering students, together with the professor, will develop a historical application for the Android system using https://appinventor.mit.edu/ Through the development of this application, students will: - learn to code and think computationaly - to repeat and adopt contents from history lessons that will be digitally available for all students who wants to learn history in an interesting way. -develop skills of analysis, synthesis but also creating content that is adapted to their age and affinities. -develop skills of teamwork and cooperation. --develop critical thinking skills and digital creativity -learn how to integrate history knowledge with technology and everyday life. Učenici prvog razreda elektrotehnike će na satu povijesti zajedno s profesorom, razviti povijesnu aplikaciju za Android sustav koristeći https://appinventor.mit.edu/ Kroz razvijanje ove aplikacije učenici će: - naučiti kodirati i računalno misliti - ponavljati i usvajati sadržaje iz nastave povijesti koji će digitalnim putem biti dostupne za sve učenike koji žele učiti povijest na zanimljiv način. -razvijati vještine analize, sinteze ali i kreiranja sadržaja koji je prilagođen njihovom uzrastu i afinitetima. ,-razvijati vještine timskog rada i suradnje.

    Secondary school
    Basic programming concepts Mobile app development Art and creativity Internet of things and wearable computing Augmented reality Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.