Osnove programiranja u Scratch-u

From Monday, October 5, 2020 6:00 PM
to Friday, October 9, 2020 8:00 PM

iRevolucija

Open online activity

Serbian

Vladike Nikolaja 54
14000 Valjevo

Ideja je da se na online događaju deca uzrasta između petog i osmog razreda osnovne škole uključe u svet programiranja kroz platformu SCRATCH. Obzirom da je digitalna pismenost na vrlo niskom nivou u gradu Valjevu, a, istraživanje smo sproveli tokom projekta Bezbednost dece na internetu, inicijativa koju pokrećemo odnosiće se na svu decu koja mogu da prisustvuju događaju online preko platforme ZOOM. deca će imati priliku da se upoznaju sa radnim okruženjem Scratch-a, da kreiraju spostvene likove, razvijaju logičko i kreativno mišljenje i kreiraju jednostavne igrice. Primarna ciljna grupa su deca koja pohađaju osnovnu školu i uzrasta su od 5. do 8. razreda, a nastavu mogu pohađati i niži uzrasti. 2017. godine smo prvi put sproveli meet-and-code projekat koji se završio vrlo uspešno i tom prilikom je naše radionice prošlo 15. učenika, jer su nam kapaciteti bili ograničeni, a ovom prilikom želimo da upotpunimo sadžaj za što veći broj dece koja žele da se upoznaju sa programiranjem. Takođe, ove godine, ćemo kontaktirati organizacije sa teritorije Valjeva koje se bave marginalnim grupama kako bi uključili decu iz različitih socijalnih kategorija kao prioritet.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Code and draw
Mon, Jan 22, 2024 12:00 AM

The students will draw different objects, animals, things they like and code.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.