Φαντάζομαι, σχεδιάζω και προγραμματίζω το ρομπότ μου/ Imagine draw and program my Robot

From Tuesday, September 29, 2020 8:00 AM
to Tuesday, October 13, 2020 1:00 PM

Δημοτικό Σχολείο Παύλο Βοιωτίας

Open in-person activity

Greek

Βοιωτία

Τι είναι ένα ρομπότ; Πώς το φανταζόμαστε; Είναι ένα τενεκεδένιο ασημένιο κουτί, είναι ένα στρογγυλό επίπεδο πράγμα, είναι ένα μαλλιαρό σκυλάκι; Τι μπορεί να κάνει; Γιατί το δημιουργούμε; Όλες οι παραπάνω είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θέτουμε αρχικά στους μαθητές μας σχετικά με τα ρομπότ. Οι μικροί μας μαθητές σκέφτονται και απαντούν στις παραπάνω ερωτήσεις. Οι απαντήσεις καταγράφονται σε πίνακα padlet. Επίσης, οι μαθητές σχεδιάζουν, χρωματίζουν, παρουσιάζουν το ρομπότ τους και δημιουργούμε βίντεο και κολάζ με τις δημιουργίες τους. Τέλος, οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των δύο ατόμων. Ο ένας είναι το ρομπότ και ο άλλος ο προγραμματιστής. Ο προγραμματιστής δίνει εντολές στο ρομπότ να κάνει μια εργασία, πχ να πετάξει ένα σκουπίδι στο καλάθι. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να δώσει σωστές εντολές. Θα τα καταφέρει; - What is a robot? How do kids imagine it? Is it a tin can, is it a round flat thing, is it a hairy dog? What can he do with it? Why do we make it? All of the above are some of the questions we initially ask our students about robots. Our younger students think and answer the above questions. The answers are written down on a padlet table. Students also draw, color, present their robot and create videos and collages with their creations. Last, students make pairs of two. One is the robot and one is the programmer. The programmer must give the right instructions to the robot to do one task such as pick up something and take it to the can. Will the robot and the programmer accomplish the mission?

    Primary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Ας SOSουμε τα ζώα
Thu, Mar 28, 2024 12:00 PM

Στο πλαίσο συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ με το συνεργατικό έργο «Ας SOSουμε τα ζώα» που αφορά τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, τα παιδιά θα φτιάξουν μια θαλάσσια πίστα όπου θα υπάρχουν «σταθμοί κίνδυνοι» και microbit για τη χελώνα καρέτα καρέτα .

Θα πρέπει να προγραμματίσουν το ρομπότ Πάντα mTiny να περάσει από τον κάθε σταθμό και να εξηγήσει τους κινδύνους στη χελώνα. Τα παιδιά θα δώσουν προφορικά τις λύσεις.

https://github.com/niplimnis/Eco-Team/tree/main

Σπάσε τον κώδικα
Tue, Apr 16, 2024 8:30 AM

Στα πλαίσια της ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις της ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικας (Eu Code Week)  καθώς και την προώθηση ενίσχυσης της αλγοριθμικής σκέψη των μαθητών θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση όπου μαθητές και από γειτoνικά σχολεία θα ασχοληθούν με δραστηριότητες κωδικοποίησης και ρομποτικής.