coDEfault league

From Saturday, October 10, 2020 10:00 AM
to Saturday, October 17, 2020 1:00 PM

UPINITK

Open online activity

Croatian

Bosne Srebrene 119
75000 Tuzla

1. Na ovom događaju učenici će razvijati tehnike programiranja kroz samostalno ili timsko učenje. Putem webinara učenike upoznati sa propozicijama takmičenja, uputiit na materijal koji će im pomoći u programiranju (digitalni sadržaji) 2. Cilj projekta je motiviranje učenika za programiranjem kroz takmičarske aktivnosti. 3. Ciljna grupa događaja su učenici osnovnih i srednjih škola ? 4. Ovaj događaj je poseban jer planiramo da se realizuje tokom cijele godine ne smao u mjesecu oktobru. Svaki mjesec po jedno takmičenje. 5. Registracija takmičara će se vršiti putem posebnih obrazaca na koji će se pirjavljivati učenici i osnovnih i srednjih škola. 6. Kompletan projekat se održava online putem.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.