Zabavno programiranje

From Monday, December 14, 2020 12:00 AM
to Friday, December 18, 2020 12:00 AM

OŠ Sveti Đurđ

Invite-only in-person activity

Sveti Đurđ, Varaždinska županija, HRV

Motiviranje učenika na računalni način razmišljanja i razvoj programerskih vještina. Vođenje učenika kroz materijale na web stranicama https://runmarco.allcancode.com/ i https://hourofcode.com/hr

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

AR Seascape – An Adventure for Marine Life Protection
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Multidisciplinarni projekt u kojem učenici 6. razreda istražuju ugrožene morske vrste i predstavljaju ih kroz prikaz proširene/virtualne stvarnosti (AR/VR) u aplikaciji CoSpaces Edu. Ovaj interaktivni pristup kombinira digitalnu pismenost, kreativnost i održivi razvoj, što kulminira virtualnom izložbom na kojoj učenici dijele svoje AR/VR kreacije zajedno s kritičnim informacijama o prijetnjama njihovim odabranim vrstama i akcijama za njihovo očuvanje. Kroz znanost, održivi razvoj i građansko obrazovanje, ovaj projekt ima za cilj uključiti učenike u smisleno istraživanje očuvanja bioraznolikosti.

Energetski održiva kuća uz micro:bit
Sun, Apr 14, 2024 12:00 AM

Učenici 3. razreda na satu informatike upoznat će se s pojmom održivosti i učinkovitog upravljanja energijom u kućanstvu kroz dizajniranje i izradu održive kuće te programiranjem micro:bit senzora u cilju štednje energije. 

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).