Kódrejtvény QR kódokkal gyermekeknek

From Thursday, October 17, 2019 12:00 AM
to Sunday, October 20, 2019 12:00 AM

Barcsi Városi Könyvtár - DJP Pont

Open online activity

7570, Barcs, Barcsi Járás, Somogy, Ifjúság utca 18, HUN

Kódrejtvény – Gyermekeknek magyar versekből A megadott QR kódok verseket rejtenek. A versek A MAGYAR KÖLTÉSZET KINCSESTÁRA c. könyvsorozatból lettek kiválasztva. A kódfejtők a megadott kódok mögé rejtett versek címeinek az első betűjét összerakva egy informatikai fogalmat kapnak eredményként. Várjuk a helyes megfejtéseket!

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Pronađi moj zadatak
Sun, Oct 8, 2023 8:00 AM

Aktivnosti su planirane u 4 radne etape. Prvu aktivnost provode svi učenici individualno, a ostale aktivnosti su organizirane za rad u četiri skupine.

1. aktivnost - preoblikovanje Morseovog koda u binarni kod, šifriranje riječi i razbijanje šifriranih riječi (individualni rad)

2. aktivnost - razbijanje šifre i sastavljanje tekstualnih zadataka prema dobivenim skrivenim pojmovima - rad u skupinama, 4 različita zadatka

3. aktivnost - preoblikovanje brojevnog izraza u binarni kod i postavljanje u microbit - rad u skupinama

4. aktivnost - svi tekstualni zadatci (4 različita zadatka) su postavljeni na Digipad.

Skupine međusobno razmjenjuju programirane microbitove, razbijaju šifru (zadatak postavljen u binarnom kodu), rješavaju zadatak, fotografiraju ga i objavljuju na Digipadu kao slikovni komentar uz odgovarajući, već objavljen tekstualni zadatak.

Programiranje u aplikaciji MS Excel
Mon, Oct 2, 2023 8:00 AM

Učenici trećih razreda smjera Poslovni tajnik u aplikaciji MS Excel izvode nad podacima funkcije iz kategorije: matematika i trigonometrija, pretraživanja i reference, logičke, financijske, datumske, statističke i tekstualne.

Programiraju vlastite obrasce na zadanom problemskom zadatku i funkcijama dolaze do rješenja.

Radi kvalitetnije analize podataka iz tablice, koriste grafičke prikaze, izvode operacije pretraživanja, filtriranja i sortiranja podataka u bazi podataka, te izvode pivot tablice.

Radove objavljujemo na intranetu, a aktivnosti na službenim stranicama škole.

 

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.