Coding and origami

From Monday, September 30, 2019 12:00 AM
to Thursday, October 17, 2019 12:00 AM

Şehit Cuma İbiş Secondary School

Open online activity

Yenişehir mahallesi 2. Sokak firkan Tüysüz stadyum yanı Siverek Şanlıurfa

Temel tasarim elemanlarının kodlama yöntemi ile kavranılması amaçlanmaktadır. Belirlenen amacı gerçekleştirilen öğrenmeyi eğlenceli oyun haline dönüştürüp, 40 kişilik sınıftan en az 25 kişinin konuyu kalıcı olarak öğrenmesi hedeflenmektedir. Ilk olarak Çizgi, renkler, doku, mekan, biçim gibi sanat/tasarım elemanlarını anlatan iyi hazırlanmış görsel bir sunum, akıllı tahta veya projeksiyon ile öğrencilere izlettirilir. Konu aralarında durdurularak öğrencilerinde kendi hayatlarında örneklendirmeleri istenir. Sanat ve Tasarım elemanlarının daha iyi anlaşılması ve kavranabilmesi için Çevre ve tasarruf gibi konularda olabilecek, örnek Afişler gösterilir. Bu örnekler üzerinde, soru cevap, tartışma, buluş gibi teknikler kullanılarak, çizgi, renk, doku, mekan, biçim gibi sanat/tasarım elemanlarının fark edilmesi ve daha iyi anlaşılması sağlanmaya çalışılır. Daha sonra origami yöntemi ve kodlama kullanılarak yukarıda belirtilen temel tasarim elemanlarını bir urun üzerinde göstermeleri istenir. Gruplar iki kişilik olarak oluşturulacak. Ilk olarak algoritma oluşturulacak. Hangi elemanın urun üzerinde hangi noktada olması gerektiği ile ilgili. Daha sonra tasarım elemanları göz önünde bulundurularak origami yöntemi ile elde edilecektir. Bir araya getirilerek algoritmanın çalışıp çalışmadığı diğer gruplar ve öğretmen tarafından kontrol edilecektir.

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Game design Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

The Story Of My City
Wed, Nov 8, 2023 8:00 AM

E-Twinning proje

100.yıl
Thu, Sep 28, 2023 9:00 AM

Ok işaretleri takip edilerek bayrağa ulaşıldı. 

1- Dynamic Geometry; Sunny World of Math 3
Tue, Dec 5, 2023 12:00 AM

For students at the basic level, simple activities are made to help them understand the logic of coding.

Creating a picture with the codes given on the squared paper and writing appropriate codes for the given picture.

Commands for moving objects on isometric paper.

Playing the role of a robot on the squared ground in the garden and giving appropriate instructions to the person playing the robot role and helping they reach the goal.