Narukvica


Organized by:

OS``Matija Gubec``

Contact email:

jazajaza2000@yahoo.com

Happening at:
Marka Oreskovica, Tavankut , Serbia

From Monday 7th of October 2019 at 08:30 to Friday 11th of October 2019 at 21:00

Description:

Ucenici ce na osnovu perlica razlicitih boja praviti narukvice sa svojim imenom. Jedna boja ,jedno slovo.

More information:

http://osmgubec.edu.rs/

This event is for:
  • Elementary school students
Main themes:
  • Art and creativity
Tags:
Share the event:
October 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   


Nearby upcoming events:

High school students participate in learning coding of elementary school students where they will learn and practice the basics of events, sequential and conditional programming in Alice. Coding and programming in a fun and easy way to make it more interesting and interactive.
Start: Oct 20, 2019
Ispričati deci neku izmišljenu priču čiji je cilj da motiviše decu da pomognu junacima priče na osnovu šifre koju čini niz boja. Primer motivacione priče: „U jenom gradu živela su deca koja nikada nisu videla more. Naime, more je bilo veoma blizu ali do njega nije postojao put jer ga je svake godine rušio zavidni severni vetar kome se nije svidela dečja želja za morem. Odrasli ljudi su pokušavali i pokušavali da naprave put do mora ali, sve što bi danju sagradili noću bi porušio vetar. Tako je bilo sve do dana kada je mali Ika zaplakao sedeći na klupi u parku jer je žarko želeo da vidi more i u njemu se okupa. Sažalio se severni vetar na ovog dečaka i poželeo da mu pomogne. Tako je, od svake Ikine suze koja je pala na travu nastao mali zapis - širfra koga je činio niz boja na papiru. Ika se začudio ovim zapisima i dugo nije znao šta sa njima da radi. A onda je, jednoga jutra shvatio: sagradiće kockicama puteve do mora i sva deca će tako moći da ga vide! Ika je pozvao sve svoje drugare da mu pomognu. viđa sličnosti i razlike.“  Decu na prigodan način raporediti u više grupa.  Svaka grupa dece dobija jedan zapis sa šifrom koju čini drugačiji niz boja i uputstvom da je to šifra za građenje puta.  Nakon toga pitati decu šta misle šta sada treba raditi? Kako sagraditi put? Ne davati gotove odgovore deci.  Zatim deca svake grupe grade put (od jednog do drugog kraja tepiha) ponavljajući zadatai niz ređanjem sitnih konstrukora odgovarajućih boja.  Kada se svi putevi završe, zajedno proveriti njihovu „ispravnost“ i korigovati eventualne greške.
Start: Jun 23, 2019
Learning and coding with the board game ScottieGo
Start: Oct 7, 2019
On the third day of the summer camp, students will have a language day. They will be able to play games, do yoga, do storytelling with a blue-bot and work with micro: bits.
Start: Jul 1, 2019