temel kodlama becerileri

From Tuesday, October 8, 2019 1:30 PM
to Thursday, October 10, 2019 1:30 PM

fatma sevim kıyakoğlu anaokulu

Other

serap_cevil81@hotmail.com

Edremit, Turkey

çocukların kodlama becerilerinin geliştirilmesi

http://code.org

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Kodla Hakkâri'm
Mon, Oct 2, 2023 12:00 AM

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında bilgi işlemsel düşünme ve yazılım geliştirme konularında öğretmenleri ve öğrencileri bilgilendirmek, kodlayabilen ve yazılım geliştirebilen öğrenciler yetiştirebilmek, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarabilmek, yetenekleri doğrultusunda Hakkari’nin ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine katkıda bulunabilmelerini sağlamak amacıyla öğretmen eğitimleri ile başlayıp önce öğretmenlerde farkındalık yaratıp, bilgi sahibi olmalarını; sonrasında öğretmenlerimizin aldığı eğitimleri öğrencilerine yansıtmalarını sağlayarak her derece ve türdeki okullarımızda öğrencilerimizin kodlama ve yazılım hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, daha sonrasında yetenekli öğrencileri belirleyerek bunları robotik ve kodlama atölyelerinde eğitime almak ve tüm bunlarla beraber vatandaşlardan da bu alanda ilgisi ve yeteneği olanlara destek olmak, gerektiğinde eğitim vermek ve yardımcı olmak

Oyununu Tasarla
Sun, Dec 3, 2023 10:00 AM

Geçenki etkinliğimizde öğrencilerimiz kendi oyununu kendin yarat fikrinden yola çıkarak kodlamanın mantığını öğrenerek hayal dünyalarında tasarladıkları oyunları kendileri yapabilmelerine olanak sağlanmıştı. Bu etkinliğimizde   öğrencilerimize  orta seviye ardından   ileri seviye kodlama dersi verilmesi hedeflenmekte ve bu sayede oynamak istedikleri oyunları kendileri üretebileek seviyeye gelmeleri sağlanacaktır.

Kodlamaya Başlıyorum
Tue, Oct 1, 2024 12:00 AM

5. Sınıf öğrencilerine yönelik kodlama ile tanışmaları amacıyla başlangıç seviyesindeki online kodlama sitelerinde etkinler yapılması planlanmaktadır.