Micro:bit na šoli

Organized by:

Center šolskih in obšolskih dejavnosti

Contact email:

info@csod.si

Happening at:

Frankopanska ulica, Ljubljana, Slovenia

From Thursday 3rd of January 2019 at 07:00 to Tuesday 21st of May 2019 at 18:00

Description:

Namen projekta je uvajati sodobne pristope k spodbujanju razvoja digitalnih veščin, kot so računalniško mišljenje, programiranje in kompetence za ustvarjalno ter odgovorno uporabo digitalne tehnologije – z uporabo mikrokrmilnikov micro:bit pri poučevanju različnih vsebin v 2. in 3. triadi. Tako je namen projekta povezovanje in vključevanje digitalnih veščin pri pouku angleščine, matematike, slovenščine, kemije, fizike, zgodovine, geografije, umetnosti in vseh ostalih predmetov; prav tako je implementacija mikrokrmilnikov zaželena pri drugih dejavnostih, ki jih na šoli vodijo učitelji – kot so dodatni/dopolnilni pouk in krožki. Uporaba tehnologije in poučevanje programiranja namreč nista cilj sama sebi, temveč naj učencem omogočita bolj zanimivo in ustvarjalno učenje.

Share the event:

January 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Nearby upcoming events:

Strojno učenje: priporočilni modeli (intermediate)

Tue, Oct 8, 2019 5:00 PM

Delavnica 'Strojno učenje: priporočilni modeli (intermediate)' bo nadgradnja delavnice 'Strojno učenje: priporočilni modeli (za začetnike)'. Na prvi delavnici bodo udeleženke_ci v sprogramirali program, ki uporabniku predlaga film glede na njegove preference, na nadaljevalni (na katero se lahko prijavijo tudi tisti, ki prve niso obiskali, imajo pa osnovno znanje programiranja v pythonu) pa se bodo osredotočile na pridobivanje in zajem podatkov iz spletnih virov. Vsak posameznik si bo izbral vrsto podatkov in mesto, iz katerega jih želi pridobiti, nato pa bo na podlagi podanega primera prilagodil program za svoj primer. Podatke bo ustrezno prečistil in jih pripravil za nadaljnjo uporabo. Na koncu bo vsak na lastnih podatkih zgradil priporočilni model. Namen delavnice je spoznati zajem in predpripravo podatkov, bistvenih vidikov strojnega učenja. Z delavnico želimo udeleženke_ce informirati o dosežkih žensk v znanosti, tehnologiji in umetnosti. Mladim želimo omogočiti neposredno izkušnjo sodelovanja z mentorico, ki je programerka in inženirka, sicer pa zaposlena na VESOLJE-SI. Poleg praktičnih znanj s področja znanosti in tehnologije bo mentorica predstavila tudi pomen sodelovanja žensk v tehnoloških in znanstvenih poklicih ter zakaj je za obe področji dobro, da znotraj njiju sodelujejo različni ljudje.

Strojno učenje: priporočilni modeli (za začetnike)

Sat, Oct 5, 2019 10:00 AM

Na delavnici 'Strojno učenje: priporočilni modeli (za začetnike)', ki jo bo vodila matematičarka in programerka Ana Smerdu, bodo udeleženke_ci v sprogramirali program, ki uporabniku predlaga film glede na njegove preference, in problematizirali search/recommendation-engine, tarčno oglaševanje in umetno ustvarjanje trendov. Obstajajo trije glavni principi grajenja modelov za priporočanje, to so modeli, ki temeljijo na splošni priljubljenosti, na ocenah podobnih uporabnikov in na vsebini. Na delavnici se bodo udeleženke_ci spoznali s slednjim, ki za vhodni podatek vzame film, ki je všeč uporabniku, preuči njegovo vsebino (zgodba, žanr, igralska zasedba, režiser ...) in priporoči filme, ki so po teh parametrih podobni izbranemu filmu. Pri tem se bodo spoznali z osnovami programiranja v pythonu, uporabo knjižnic sklearn, numpy in pandas ter osnovami strojnega učenja. Z delavnico želimo udeleženke_ce informirati o dosežkih žensk v znanosti, tehnologiji in umetnosti. Mladim želimo omogočiti neposredno izkušnjo sodelovanja z mentorico, ki je programerka in inženirka, sicer pa zaposlena na VESOLJE-SI. Poleg praktičnih znanj s področja znanosti in tehnologije bo mentorica predstavila tudi pomen sodelovanja žensk v tehnoloških in znanstvenih poklicih ter zakaj je za obe področji dobro, da znotraj njiju sodelujejo različni ljudje.

Code Week: Otvoritev

Sat, Oct 5, 2019 10:00 AM

Delavnice programiranja, kreativnega kodiranja, elektronike in medijske pismenosti ter odgovorne rabe tehnologije bomo ponudili otrokom, najstnikom in njihovim staršem.