Workshop "Coding variables"

From Monday, October 29, 2018 12:00 AM
to Wednesday, October 31, 2018 12:00 AM

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

Other

Srednja Strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj, Sinj, Hrvatska

The aim of the workshop is to teach students how to create an SPSS spreadsheet that contains data and help students to learn encode the variables, which will be the initial activity of preparing students for the Statistic Olympics competition. Coding is an essential skill that allows anyone to learn, write and teach code. Students will encode variables to facilitate data entry in SPSS.program.This will give students practice at "coding" data. Students will be informed with the process of coding variables to produce surveys and questionnaires in which they offer answers in the questionnaire, student groups, qualitative responses, numerical codes, to group them together and later work more easily . SPSS is a simple statistical tool that allows high school students to conduct their analysis and provides an interpreted output in English in second. Similar logic also applies to coding data in Excel, though the details are slightly different.

    Secondary school
    Data manipulation and visualisation

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Koordinatna grafika u programskom jeziku Python
Wed, Apr 24, 2024 1:00 PM

Učenici sedmih razreda su i ove školske godine nastavili s upoznavanjem novih naredbi u programskom jeziku python. Ovaj su to put naredbe za rad s grafičkim sučeljem programskog jezika, gdje su naredbama za pomicanje kornjače u točno određenu točku crtali likove iz crtića, homera simpsona i njegove obitelji, kermita, ptičicu tweety,...

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.