Voluntaris pel Codi - Guttmann (3r,4t de secundària, Batxillerat)

Organized by:

Escola Garbí Pere Vergés Badalona - Fundació Institut Guttmann

Contact email:

badalona@escolesgarbi.cat

Happening at:

Carrer de les Palmeres, 5, 08916 Badalona, Barcelona, España

From Wednesday, October 17, 2018 3:00 PM
to Thursday, June 27, 2019 12:00 AM

Description:

A l’escola Garbí-Pere Vergés Badalona impartim les classes de Tecnologia de l’ESO a través de les possibilitats que ens ofereixen els robots durant tot l’any. Des de 2016 també és realitzen activitats de voluntariat tecnològic a la Fundació Institut Guttmann, especialitzada en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de persones (adults, joves i nens) amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o amb una altra discapacitat d'origen neurològic. L’objectiu del projecte és col·laborar en la seva rehabilitació amb un grup de joves voluntaris de l’escola que amb robots programables ajuden als pacients a realitzar un conjunt d'exercicis destinats a estimular les funcions cognitives i millorar la seva motricitat manual i de les extremitats superiors. Els robots i activitats realitzats són: Blue-Beebot: Programació de circuits i missions. Albert: Programació amb targetes. MakeBlokt: Programació per dibuixos. Sphero: Programació per blocs giroscopi. Lego Midstorm EV3: Construcció i programació Click&Go de cadira de rodes autònoma. Lego We Do 2: Programació Missions sensorials. Parrot Jumping: Programació de circuits i missions. Drones AirBlock: Programació de circuits i missions.

This activity is for:

 • High school students
 • Other (see description)

Main themes:

 • Basic programming concepts
 • Robotics
 • Other
 • Playful coding activities
 • Visual/Block programming
 • Motivation and awareness raising
 • Promoting diversity

Tags:

 • Robotics
 • Scratch
 • rehabilitation
 • awareness
 • Gamification
 • Garbí
 • Pere Vergés
 • Badalona
 • Guttmann

Share the activity:

October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Nearby upcoming activities:

Iniciació a la programació de videojocs amb Scratch (1r de Secundària)

Mon, Oct 14, 2019 12:00 AM

A l’escola Garbí-Pere Vergés de Badalona impartim les classes de Tecnologia de l’ESO a través de les possibilitats que ens ofereixen els robots de Lego Mindstorms. Així doncs, mitjançant projectes en equip, treballem el procés tecnològic introduint conceptes de robòtica, programació, mobilitat, i pensament computacional durant tot l’any. Aprofitant, però, la CodeWeek 2019, hem decidit plantejar activitats diferents a cada una de les classes per donar relleu a un esdeveniment d’aquestes característiques. És per aquest motiu que, durant aquesta setmana, a les nostres classes es faran les següents activitats a 1r de Secundària: Activitat de programació de dues sessions d’una hora per programar un videojoc simple en Scratch. Es proposaran dues alternatives en forma de vídeo tutorial (joc de llançar objectes, i joc de plataformes), i els alumnes per parelles podran triar quin dels dos volen programar, i en acabar intentar afegir el segon (caminar per plataformes i llançar objectes).

Iniciació a la programació de videojocs amb Scratch (2n de Secundària)

Mon, Oct 14, 2019 12:00 AM

A l’escola Garbí-Pere Vergés de Badalona impartim les classes de Tecnologia de l’ESO a través de les possibilitats que ens ofereixen els robots de Lego Mindstorms. Així doncs, mitjançant projectes en equip, treballem el procés tecnològic introduint conceptes de robòtica, programació, mobilitat, i pensament computacional durant tot l’any. Aprofitant, però, la CodeWeek 2019, hem decidit plantejar activitats diferents a cada una de les classes per donar relleu a un esdeveniment d’aquestes característiques. És per aquest motiu que, durant aquesta setmana, a les nostres classes es faran les següents activitats a 1r de Secundària: Activitat de programació de dues sessions d’una hora per programar un videojoc simple en Scratch. Es proposaran dues accions en forma de vídeo tutorial (joc de llançar objectes, i joc de plataformes), i els alumnes per parelles podran programar una versió combinada (caminar per plataformes i llançar objectes), i en acabar intentar afegir noves funcions afegides dissenyades per ells mateixos.

Programació de videojocs amb Kodu Game Lab (3r de secundària)

Mon, Oct 14, 2019 12:00 AM

A l’escola Garbí-Pere Vergés de Badalona impartim les classes de Tecnologia de l’ESO a través de les possibilitats que ens ofereixen els robots de Lego Mindstorms. Així doncs, mitjançant projectes en equip, treballem el procés tecnològic introduint conceptes de robòtica, programació, mobilitat, i pensament computacional durant tot l’any. Aprofitant, però, la CodeWeek 2019, hem decidit plantejar activitats diferents a cada una de les classes per donar relleu a un esdeveniment d’aquestes característiques. És per aquest motiu que, durant aquesta setmana, a les nostres classes es faran les següents activitats a 4t de Secundària: Activitat de programació d’una única sessió d’ 1’5h per programar per parelles un videojoc 3D amb app Kodu Game Lab. Es proposarà un vídeo tutorial bàsic que inclou dissenyar el terreny de joc, moure el protagonista, menjar objectes escampats al terreny i contar punts. Els alumnes hauran d’enriquir la proposta del tutorial amb les seves pròpies idees.