CodeWeek

From Saturday, October 13, 2018 12:00 AM
to Saturday, October 13, 2018 12:00 AM

Vědecká knihovna v Olomouci

Other

Ostružnická 3, Olomouc, Česko

Festival programování nejen pro děti. Tento kurz je pořádán v rámci mezinárodní akce codeweek.eu a je určen pro děti, které se chtějí seznámit se základy programování. Výuka bude probíhat ve vizuálním programovacím jazyce Scratch (https://scratch.mit.edu/), který umožňuje jak pochopit základy programování, tak i vytvářet pokročilejší animace a hry (https://vimeo.com/65583694). V průběhu kurzu se děti naučí jak přimět Scratch, aby dělal, co po něm chtějí a vytvoří si jednoduchou hru. Kurz proběhne v počítačové učebně, Ostružnická 3. Vstup na akci je zdarma. Na akci je nutné se přihlásit na https://www.vkol.cz/kalendar-akci-prihlaska.php?akce=codeweek V rámci akce CodeWeek pořádané příspěvkovou organizací Vědecká knihovna v Olomouci budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem prezentace organizátora akce. Příspěvková organizace Vědecká knihovna v Olomouci nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Microtela
Thu, May 23, 2024 8:00 AM

Vědeckotechnická soutěž, která je součástí podpory technického vzdělávání. Soutěž vznikla díky podpoře města Lanškroun a společenství úspěšných průmyslových firem na lanškrounsku. Cílem soutěže je podněcovat co nejvíce mladších žáků k odhalování a rozvíjení jejich tvůrčích schopností a schopnosti svoji práci prezentovat veřejnosti. Napomáhat k vyhledávání talentů v oblasti vědy a techniky a umožňuje co největšímu počtu talentovaných žáků další odborný růst formou účasti na soutěžích.

"Programujemy roboty'
Sun, Oct 16, 2022 8:00 AM
Robotyka oraz programowanie w oparciu o lego Mindstorms.
Microsoft Office als Lern- und Kommunikationsplattform
Fri, Jun 7, 2024 12:00 AM
Jede Schüler*in erhält einen Office-Zugang Aktuelles Unterrichtsgesehen wird über diese Plattform sichtbar. Stundeneinträge finden in allen Gegenständen statt. Aufgaben werden erstellt und abgegeben Arbeitsblätter werden hochgeladen und digital bearbeitet Stundenwiederholungen, Test und einzelne Schularbeiten werden über Forms abgehalten