CoderDojo Heerenveen

From Saturday, October 20, 2018 12:00 PM
to Saturday, October 20, 2018 1:30 PM

Bibliotheken Mar en Fean

Other

Burgemeester Kuperusplein 31, Heerenveen, Nederland

Bij CoderDojo Heerenveen leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites maken, apps en games maken. Op zaterdag 20 oktober kunnen de kinderen kennis maken met veel verschillende onderwerpen, waar opdrachten voor klaarliggen: Scratch Micro:bit HTML/CSS en meer...! Let op: Geef bij het aanmelden de naam op van het deelnemende kind.

http://coderdojo-marenfean.nl

    Primary school
    Basic programming concepts Web development Game design

Nearby upcoming activities:

Energieprogrammeerspel
Fri, Apr 5, 2024 10:00 AM

In deze workshop in het kader van de Techniekweek gaan leerlingen aan de slag met energie. De bewustwording van leerlingen wordt vergroot en levert daardoor een bijdrage aan positieve gedragsverandering. Preventief werken met leerlingen is interessant omdat de leerlingen leren dat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun eigen leefomgeving. De leerlingen komen “spelenderwijs”, door het unplugged programmeerspel te spelen, meer te weten over energie. Vervolgens maken zij een incompleet programma van een spel waarin batterijen verzameld moeten worden af. Bij deze les gaan leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier aan de slag met (denk)vaardigheden die nodig zijn bij het leren programmeren.

 

Activiteiten zonder, Basisconcepten, Visueel

Een knikkercomputer programmeren
Wed, Apr 24, 2024 3:00 PM

Houd je van programmeren? Dan is deze workshop waarbij je een mechanische knikkercomputer bouwt om puzzels op te lossen echt iets voor jou. Al spelend met tastbaar materiaal en op de computer ontdek je hoe computers werken. 

Deze workshop wordt namens de bibliotheek drie keer verzorgd door NatasUnik Lab (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet.

De eerste workshop is op 17 april in de bibliotheek in Ruurlo, de tweede op 24 april in Borculo en de derde op 25 april in Lichtenvoorde.

De workshops beginnen om 15.00 uur en eindigen op 16.30 uur.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van een plek op https://www.oostachterhoek.nl/bieblab.html

Activiteiten zonder, Basisconcepten voor programmeren, Speels

Computational Thinking
Wed, Apr 3, 2024 12:30 PM

Het doel van de lessen is om de leerlingen middels “eenvoudige” opdrachten mee te nemen in beginselen van (leren) programmeren. Het kan voor de leerlingen een betekenisvolle ervaring zijn wanneer zij op een bij hen passende manier in aanraking komen met en ervaring opdoen met denkvaardigheden die niet alleen zinvol zijn bij het (leren) programmeren, maar ook in het dagelijks leven goed van toepassing zijn.

Namens Culturije verzorgen NatasUnik en Het Fluoriet deze workshop.

https://www.culturije.nl/aanbod/overig/computational-thinking/