Týždeň programovania v Základnej škole v Ľubici

From Monday, October 8, 2018 8:00 AM
to Friday, October 19, 2018 12:30 PM

Základná škola Ľubica, Školská 1, 05971 Ľubica

Other

Školská 1, Ľubica, Slovensko

Týždeň programovania v Základnej škole v Ľubici - pre žiakov a učiteľov ZŠ Ľubica - Aktivity podporené spoločnosťou Google 1. Čo to je Code week? Na čo slúži týždeň programovania? Oslavuje programovanie ako tvorivú činnosť. Dáva ľuďom slobodu. Spája ľudí. Nadchne viac ľudí pre vedu, techniku, inžinierstvo a matematiku. 2. Ako sa viem ja a moji žiaci zapojiť? Ako sa môžem zapojiť do Európskeho týždňa programovania? Učitelia, ktorí vyučujú informatiku, ale aj všetky iné predmety sa môžu spoločne so svojimi žiakmi zúčastniť týchto aktivít: - Virtuálna trieda pre výuku programovania- CodeCombat, naučíte sa programovať hrou. www.codecombat.com - Hodina kódu- hodinový kurz určený pre všetky vekové kategórie vo viac ako 45 jazykoch www.hourofcode.com/us/sk/learn Hosťujte hodinu, návod ako na to nájdete na webovej stránke, ak si trúfate , prekročte jednohodinovú hranicu, po ukončení si vytlačte certifikát. - Scratch- od hrania k programovaniu. Vytvorte zaujímavú animáciu, jednoduché programy v Scratch programe. - Lego WE DO2, Ozobot, Micro:bit- vytvorte zo stavebnice robota, naprogramujte si ho a predveďte ho . - Alebo ešte je aj programovanie bez počítača: V skutočnosti nepotrebujete počítače a internetové pripojenie, aby ste sa naučili výpočtovému mysleniu. Vyskúšajte si programovanie offline pomocou návodu CodyRoby- www.codeweek.it/codyroby/ / všetky aktivity nájdete na menovaných webových stránkach, Scratch program je nainštalovaný na počítačoch v učebni PC, stavebnica Lego bude k dispozícii/ 3. Prečo by som sa ako učiteľ mal/a zapojiť? Čo si môžem z tohto podujatia odniesť ja okrem ceny a odmeny /tričko/ za účasť? Učitelia: cena – víkendový wellness pobyt pre dve osoby / 3 najaktívnejší učitelia/ Okrem iného nás programovanie učí algoritmickému mysleniu, riešeniu problémov, kreativite, kritickému mysleniu, analytickému mysleniu a tímovej práci. Až 90 % pracovných miest dneška si vyžaduje digitálne zručnosti vrátane programovania. 4. Prečo je zaujímavé pre žiakov zapojiť sa? Odmena za účasť- tričko. Hlavné ceny pre najaktívnejších: - 1.stupeň- 3 žiaci, cena pre každého žiaka v hodnote 80 € - 2. stupeň- 3 žiaci, cena pre každého žiaka v hodnote 80 € Miesto: triedy, počítačové učebne, doma. Ukončenie aktivít- počet vytlačených certifikátov, zdokumentovanie účasti – do 17.októbra Prezentácia projektov v Scratch programe, CodeCombat, prípadne iné , naprogramovanie vybranej témy. Vyhodnotenie –19. október 2018 za prítomnosti Google Slovakia. Tešíme sa na Vaše práce. Bližšie informácie: PaedDr. Eva Raffajová

    Primary school Employed adults
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

O. STEAM Nap
Fri, May 3, 2024 8:30 AM

A ✨0.STE@M napunk✨során a tanulók STEAM mikroprojekteket valósítanak meg, a kísérő pedagógusokat pedig együtt gondolkozásra invitáljuk. Témánk: a STEAM foglalkozások integrálásának lehetősége a közoktatásban.

📣 A résztvevő csapatok STEAM eszközökhöz is hozzájuthatnak** a megrendezésre kerülő következő STEAM Napig. 🥇 🟡 Jelentkezés feltétele a Regisztrációs űrlap kitöltése, melyet először azokkal osztunk meg, akik a rendezvénnyel kapcsolatos online információs-, konzultációs alkalmunkon részt vesznek.

🟢Megjegyzés: A helyszín befogadóképessége korlátozva van, ezért a jelentkezések elfogadásakor a jelentkezés sorrendjét figyelembe fogjuk venni.

*A STEAM mikroprojektek általában rövid időtartamúak, akár néhány órásak is lehetnek, és többnyire kis csoportokban vagy akár egyénileg is megvalósíthatóak. Ezek a projektek lehetnek kísérletek, tervezési vagy művészeti feladatok, programozási gyakorlatok, kreatív feladatok vagy más olyan tevékenységek, amelyek összekapcsolják a tudományos és művészeti területeket.

**A résztvevő csapatok az alkalmon kapott űrlap kitöltésével sorsolásban vesznek részt, ill. kiválasztásra kerül a "legjobb, legkreatívabb," ötletét megosztó csapat.

Időpont: 2024.május 3. (péntek), 8:30-12:30

Helyszín INNOVATÍV KÖZPONT, JEDLIK ÁNYOS UTCA 7, KOMÁROM, (A KOMÁROMI KORZÓMÖGÖTT)

Programowanie mikrokontrolerów z elementami robotyki.
Fri, Sep 15, 2023 12:00 AM

Podczas zajęć uczniowie, członkowie Szkolnego Koła Informatyki i Robotyki, uczą się programować mikrokontrolery (płytki Arduino), a także projektować  i drukować części 3D. Założeniem projektu jest budowa robota kołowego.

Warsztaty programowania- lego robotyka, i SP52
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

Spotykam się z uczniami raz w tygodniu. Są to zajęcia z legorobotyki.