Promoting diversITy in IT - pDIT

From Friday, October 19, 2018 8:00 AM
to Friday, October 19, 2018 1:00 PM

Udruženje profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog kantona

Other

Muhameda Hevaija Uskufija 2, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

Learning animation and games programming for children without parental care and children of the Roma populations in one -day workshop. The aim of the workshop is to train students to learn simple animations (for ages 10 to 14) and simple interactive games (for ages 15 to 18) using Java-based development environment. Through this workshop, it should be developed the creativity and critical thinking of the target group, and open the door of programming paradigm. The general goal is to develop interest in the IT sector and to influence the professional orientation .

http://www.etstuzla.edu.ba/

    Primary school Secondary school
    Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.