Προγραμματισμός Lego Mindstorms EV3 με Python [PROBOT]

From Monday, October 8, 2018 9:00 AM
to Friday, October 19, 2018 1:00 PM

1ο ΓΕΛ Αιγίου

Other

Κλεισούρας, Αίγιο, Greece

Στο σχολείο είναι σε εξέλιξη το erasmus+ KA2 έργο "PROgramming with roBOTs" (http://tiny.cc/l427yy). Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη διεπιστημονικών projects ρομποτικής για την κατανόηση εννοιών Προγραμματισμού, Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (STEAM προσέγγιση). Αυτό επιτυγχάνεται προγραμματίζοντας το ρομπότ Lego Mindstorms EV3 στη γλώσσα προγραμματισμού Python (EV3Python). Αυτό το διάστημα υλοποιούμε τη 2η κατασκευή (εδώ μπορείτε να δείτε την 1η: http://tiny.cc/2v37yy).

http://1lyk-aigiou.ach.sch.gr

    Secondary school
    Basic programming concepts Robotics

Nearby upcoming activities:

Παίζω με τις λέξεις!
Mon, Mar 25, 2024 9:00 AM

Έχουμε φτιάξει ένα οπτικόλεξο με τις παρακάτω εικόνες:  κλαδί ελιάς, λουλούδι, ιππόκαμπος, αστέρι. Τοποθετούμε τις εικόνες σε οριζόντια διάταξη. Τα παιδιά παρατηρούν, αναγνωρίζουν  τις εικόνες και λέμε τα ονόματά τους. Λέμε δυνατά τα ονόματά τους, χωρίζουμε σε συλλαβές τις λέξεις και διακρίνουμε την αρχική φωνή της κάθε λέξης. Κάτω από κάθε εικόνα γράφουμε την πρώτη φωνή, το πρώτο γράμμα της αντίστοιχης λέξης. Όταν γράψουμε όλα τα γράμματα, θα αποκαλυφθεί η λέξη «ελιά». Και έχουμε σπάσει τον κώδικα! Κάθε παιδί ζωγραφίζει με τον δικό του τρόπο το δέντρο της ελιάς. 

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ....ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΘΑ ΓΕΝΩ
Mon, Jan 15, 2024 9:30 AM

Δράσεις σε σχέση με τον "Κύκλο του νερού".

Προγραμματισμός και "καθοδήγηση" του μικρού ρομπότ προκειμένου να μας δείχνει τον καιρό πάνω σε επιδαπέδια επιφάνεια έχοντας ως προορισμό σταθερά σημεία αναφοράς.....