Coding day at our school

From Friday, October 12, 2018 8:00 AM
to Friday, October 12, 2018 2:00 PM

Privatna srednja škola "Wallner"

Other

Makarska ulica 36, Split, Hrvatska

Coding day at Private high school Wallner in Split, Croatia! Students included in Computer Science classes (1st and 2nd graders) will take their first steps in coding using Scratch. We are hoping to create some interesting animations and video games!

    Secondary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Game design

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Koordinatna grafika u programskom jeziku Python
Wed, Apr 24, 2024 1:00 PM

Učenici sedmih razreda su i ove školske godine nastavili s upoznavanjem novih naredbi u programskom jeziku python. Ovaj su to put naredbe za rad s grafičkim sučeljem programskog jezika, gdje su naredbama za pomicanje kornjače u točno određenu točku crtali likove iz crtića, homera simpsona i njegove obitelji, kermita, ptičicu tweety,...

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.