LEARN PROGRAMMING TO GET A JOB


Organized by:

Association of Serbian professors of informatics

Contact email:

slobsoft@gmail.com

Happening at:
Žarko Zrenjanin Iskola, Jovana Jovanovića Zmaja 134, Kikinda, Srbija

From Saturday 6th of October 2018 at 12:00 to Sunday 21st of October 2018 at 12:00

Description:

’’Europe Code Week” ćemo održati osnovnim i srednjim školams, Centrima za profesionalni razvoj i bibliotekama širom Srbije. Cilj projekta je upoznavanje učenika uzrasta od 11 do 19 godina sa svetom programiranja kroz popularizaciju javascript programiranja među mladima, posebno među devojčicama/devojkama, kako bi razvili interesovanje za programiranje, razvili logičko i algoritamsko razmišljanje na putu ka boljem obrazovanju i zaposlenju.

More information:

http://upissrbije.edu.rs/

This event is for:
  • Elementary school students
Main themes:
  • Basic programming concepts
  • Web development
  • Playful coding activities
  • Internet of things and wearable computing
  • Motivation and awareness raising
  • Promoting diversity
Tags:
Share the event:
October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


Nearby upcoming events:

On the third day of the summer camp, students will have a language day. They will be able to play games, do yoga, do storytelling with a blue-bot and work with micro: bits.
Start: Jul 1, 2019
A Hunyadi János Általános Iskola július első hetében tábort szervez, melynek keretén belül a 6. osztályos tanulókkal az útbaigazítást gyakoroljuk német nyelvből, játékos formában. A gyerekek feladata, hogy útbaigazítást adjanak térkép segítségével, a kiindulási pontot és a végcélt aszerint határozzuk meg, hogy ki hányast gurít a dobókockával. Esetünkben a dobókockát micro:bit helyettesíti majd.
Start: Jul 3, 2019
High school students participate in learning coding of elementary school students where they will learn and practice the basics of events, sequential and conditional programming in Alice. Coding and programming in a fun and easy way to make it more interesting and interactive.
Start: Oct 20, 2019
Ispričati deci neku izmišljenu priču čiji je cilj da motiviše decu da pomognu junacima priče na osnovu šifre koju čini niz boja. Primer motivacione priče: „U jenom gradu živela su deca koja nikada nisu videla more. Naime, more je bilo veoma blizu ali do njega nije postojao put jer ga je svake godine rušio zavidni severni vetar kome se nije svidela dečja želja za morem. Odrasli ljudi su pokušavali i pokušavali da naprave put do mora ali, sve što bi danju sagradili noću bi porušio vetar. Tako je bilo sve do dana kada je mali Ika zaplakao sedeći na klupi u parku jer je žarko želeo da vidi more i u njemu se okupa. Sažalio se severni vetar na ovog dečaka i poželeo da mu pomogne. Tako je, od svake Ikine suze koja je pala na travu nastao mali zapis - širfra koga je činio niz boja na papiru. Ika se začudio ovim zapisima i dugo nije znao šta sa njima da radi. A onda je, jednoga jutra shvatio: sagradiće kockicama puteve do mora i sva deca će tako moći da ga vide! Ika je pozvao sve svoje drugare da mu pomognu. viđa sličnosti i razlike.“  Decu na prigodan način raporediti u više grupa.  Svaka grupa dece dobija jedan zapis sa šifrom koju čini drugačiji niz boja i uputstvom da je to šifra za građenje puta.  Nakon toga pitati decu šta misle šta sada treba raditi? Kako sagraditi put? Ne davati gotove odgovore deci.  Zatim deca svake grupe grade put (od jednog do drugog kraja tepiha) ponavljajući zadatai niz ređanjem sitnih konstrukora odgovarajućih boja.  Kada se svi putevi završe, zajedno proveriti njihovu „ispravnost“ i korigovati eventualne greške.
Start: Jun 23, 2019