Hravé programování (Scratch)

From Saturday, October 20, 2018 2:00 PM
to Saturday, October 20, 2018 5:00 PM

Data4You

Other

ask@data4you.cz

Municipal Library of Prague, Mariánské náměstí, Old Town, Czechia

Programovací workshop pro věkovou kategorii 9-14 let v prostředí Scratch, vzdělávací nástroj vyvinutý univerzitou MIT. Účastníci budou vytvářet interaktivní, zábavné příběhy, animace a hry. Vhodné i pro úplné začátečníky. Akce je pro účastníky zdarma. Data4You Vás zve na programovací workshop v prostředí Scratch, vzdělávací nástroj vyvinutý univerzitou MIT. V rámci workshopu budou účastníci vytvářet interaktivní, zábavné příběhy, animace a hry. Scratch je skvělou volbou pro naučení se, jak programovat. Žádná předchozí zkušenost s programováním není nutná. Tato akce je určena pro věkovou kategorii od 9 do 14 let. Program: 14.00 - 14.15 Registrace a vytvoření Scratch účtu 14.15 - 15.30 Seznámení se s prostředím Scratch, vytvoření jednoduché hry 15.30 - 15.45 Přestávka 15.45 - 17.00 Zdokonalení hry - navrhni si sám/a, co by tvá hra měla dále umět a společně to vytvoříme Co se účastníci dozví na našem workshopu programování ve Scratch: - Poznají fungování Scratch (Stage, Sprites Window, Block Palette a oblast skriptů) - Pochopí tok řízení a zpracování události - Vyvinou jednoduchou hru včetně animace a zvuku Můžete si vzít svůj notebook nebo využít jeden z počítačů v učebně. Aplikace Scratch běží ve vašem prohlížeči: https://scratch.mit.edu) a funguje tedy jak ve Windows tak i Mac OS X a Linux, ale vyžaduje Flash, takže nebude fungovat na telefonu nebo tabletu. Poznámka pro rodiče - pokud chcete doprovázet vaše dítě, jste vítáni.

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Web development Software development Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Game design Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

Lekcje programowania - Misje Scottiego
Fri, Oct 6, 2023 12:30 PM

Na zajęciach pozalekcyjnych z programowania, najmłodsi uczniowie pomagają Scottiemu wykonać jego misje. Na każdym etapie postępowania poznają kolejne polecenia w programowaniu blokowym.

Antolin
Fri, Jun 28, 2024 12:00 AM
Schüler beantworten Fragen zu gelesenen Büchern und erhalten dafür Punkte
Buchklub Online Lesungen
Fri, Jun 28, 2024 12:00 AM
Schülerinnnen und Schüler nehmen mehrmals pro Schuljahr im Klassenverband an Online Autorenlesungen des Buchklub teil.