Delavnica digitalne medijske pismenosti


Organized by:

Gimnazija Velenje

Contact email:

katja@codeweek.si

Happening at:
Trg mladosti 3, 3320 Velenje, Slovenia

From Wednesday 10th of January 2018 at 12:35 to Wednesday 10th of January 2018 at 12:35

Description:

Šolarjem in dijakom bomo pojasnili delovanje interneta in drugih digitalnih orodij. Pokazali jim bomo, kako naj ovrednotijo informacije, pridobljene prek interneta, in kako ugotovijo, ali gre za lažno informacijo (fake news), mnenje ali znanstveno dokazano dejstvo. V iskanju odgovora, komu služijo lažne novice, bomo izpostavili razliko med pridobivanjem informacij prek klasičnih medijev in prek družabnih omrežij. Predstavili jim bomo delovanja algoritmov, spletnih mest in mobilnih aplikacij ter se dotaknili vprašanja zasebnosti in varnosti na internetu.

More information:

http://gimnazija.scv.si/

This event is for:
  • High school students
Main themes:
  • Motivation and awareness raising
Tags:
  • media literacy
  • digital literacy
  • internet media
Share the event:
January 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


Nearby upcoming events:

Učenci prvega triletja bodo programirali brez računalnika - risanje po navodilih. Spoznali bodo kako pomembno je dati natančna in jasna navodila in kaj se zgodi, če so navodila dvoumna. Skozi igro bodo spoznali delo programerjev.
Start: Oct 8, 2018
Učenci 2. in 3. tirletja bodo programiralai v Scratchu. Napisali bodo prvi program, premikali figuro po odru s smernimi tipkami, ... Na zabaven in barvit način se bodo učili programiranja.
Start: Oct 8, 2018
Delavnica poteka po ogledu filma Gajin svet v kinodvorani. Osnovnošolci bodo na njej spoznali osnovne računalniške koncepte in izvedeli, kako sta Gaja in Matic z malo hekanja in vztrajnostjo rešila Teo in njeno prijateljico Dašo pred kriminalno združbo, ki je na spletu prežala na mlada dekleta. Brezplačne delavnice digitalne pismenosti, ki jih izvajamo po šolskih projekcijah filma Gajin svet, omogoča podjetje 3fs iz Kranja.
Start: Feb 2, 2019
V okviru projekta "Evropski teden programiranja" bomo na šoli izvedli razne delavnice ter tematske ure, ki bodo vezane na programiranje. Vsak učitelj bo uro prilagodil predznanju učencev ter zahtevnosti nalog. Nekateri bodo programirali brez računalnikov, drugi pa na računalnike v računalniški učilnici. V svetu Scratch-a so že aktivni učenci 4.-6. r, tam pa se jim bodo v tednu programiranja pridružili še ostali učenci zadnje triade. Za izvedbo ur si bomo pomagali tudi z gradivi, ki nam jih ponujajo spletne strani codeweek, vidra.si in gajinsvet.si. Aktivnosti bodo naravnane tako, da bomo z tednom na zanimiv ter kreativen način še dodatno poskrbeli za digitalno opismenjevanje naših učencev. V dogodek bodo vključeni vsi učenci naše šole.
Start: Oct 8, 2018