O-O! Spletno spretno


Organized by:

Varni internet in 3fs

Contact email:

klavdija.kordis@varniinternet.si

Happening at:
Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Slovenija

From Saturday 14th of October 2017 at 09:00 to Saturday 14th of October 2017 at 13:00

Description:

Ekipa Varni internet v sodelovanju s podjetjem 3fs, organizira najbolj inovativne, igrive in koristne digitalne vsebine za osnovnošolce v starosti od 8 do 12 let. Na BREZPLAČNEM DOGODKU bomo na zabaven in inovativen način spoznavali osnove binarnega sistema, kako računalnik zapisuje in shranjuje številke, črke ter sličice, preizkusili se bomo v ustvarjanju algoritmov vsakdanjega življenja ter v programiranju preprostih računalniških izzivov. Na dogodku nas bo Ekipa Lake Coloring vpeljala tudi v "skrivnosti" Apple design award aplikacije Lake. (http://www.lakecoloring.com/). Brez skrbi, zabavno in igrivo bo! DOGODEK JE BREZPLAČEN! Prijave na dogodek na https://goo.gl/5JAC8S

More information:

https://www.facebook.com/events/1941990712711215/?active_tab=about

This event is for:
  • Elementary school students
Main themes:
  • Basic programming concepts
  • Unplugged activities
  • Playful coding activities
  • Art and creativity
  • Motivation and awareness raising
Tags:
  • programiranje
  • digitalno opismenjevanje
Share the event:
October 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Nearby upcoming events:

Internet stvari je tema, ki predstavlja prihodnost jutrišnjega dne. Radovedni najstniki, v starosti 11 do 13 let, bodo na izobraževalnem doživetju Spletno spretno spoznali, kaj internet stvari (IoT) sploh je in zakaj bo v prihodnosti odigral tako pomembno vlogo v življenju posameznika. Svoje možgančke bodo napenjali prek različnih miselnih delavnic, spoznavanja tehnologije 5G, Bluetooth, LiFi, Blockchain, AI (umetne inteligence) in se tako naučili osnovnih konceptov delovanja novodobne tehnologije in interneta prihodnosti. Seveda pa se ne bomo dotaknili le teorije, temveč tudi prakse, saj bodo udeleženci prek nagrajenega sistema SAM Blocks, ki omogoča programiranje različnih senzorjev prek Bluetooth povezav, sami načrtovali, sestavljali in sprogramirali čisto pravo pametno mesto, mesto, ki bo prilagojeno prebivalcem leta 2034.
Start: Oct 20, 2018
Mladi nadobudneži se z internetom prvič srečajo pri devetih letih, kažejo evropske raziskave, za uspešen vstop v spletni svet pa potrebujejo znanja o varni in odgovorni uporabi novodobne tehnologije. Otroci bodo na izobraževalnem doživetju na zabaven način spoznali dvojiški sistem, ki ga računalniki uporabljajo za medsebojno komuniciranje, spoznali bodo pojem algoritmov in ugotovili, da le ti niso pomembni le v računalništvu, temveč tudi v vsakdanjem življenju, ter si izdelali zapestnice s skrivnimi napisi, ki jih lahko preberejo le bistri programerji. A za dobro poznavanje novodobne tehnologije ni pomemben le tehnični vidik, temveč tudi vsebinski. Otroci bodo prek zabavne kratice TINNG, ki si jo je mogoče hitro zapomniti, spoznali osnovna načela ohranjanja lastne varnosti na spletu ter prek zagotavljanja zasebnosti svojih osebnih podatkov, ki jih na spletu nikoli nikomur ne smejo zaupati.
Start: Oct 20, 2018
Programiranje različnih računalniških in mobilnih iger je postalo pravi hit. Ampak kako sploh začeti programirati? Kakšni programski jeziki obstajajo, kaj zmorejo in kako se z njimi ustvarja? Vse to in še več bomo spoznali na delavnici, kjer bomo na koncu izdelali tudi čisto svojo igro in ji postavili tudi svoja pravila. Naučili se bomo procesov, ki v programiranju omogočajo, da pravilno segmentiramo naše delo in izzive, ki nam jih le to nalaga. Računalniško igro bomo lahko tudi objavili na spletu in jo s sabo odnesli domov.
Start: Oct 15, 2018
Računalniške programe - navodila, ki računalniku povedo, kaj naj počne - pišemo v jezikih, ki so za razliko od človeških zelo omejeni, a povsem natančni in nedvoumni. Na delavnici bomo spoznali osnove jezika po imenu Python. Računalnik bomo naučili, da nas bo vljudno pozdravil, narisal kak vzorec ali pa nam zastavil kakšno računsko nalogo. Naši programi bodo preprosti, imeli pa bodo marsikaj od tistega, kar imajo veliki. Delavnica je brezplačna, namenjena splošni publiki od 12. leta naprej, udeleženci pa ne potrebujejo posebnih predznanj.
Start: Oct 20, 2018