Scratch radionica

From Monday, October 16, 2017 10:55 AM
to Friday, October 20, 2017 10:55 AM

OŠ Lipik

Other

Školska ul. 25, 34551, Lipik, Hrvatska

Učenici 5.-8. razreda upoznati će osnove programiranja u Scratchu.

http://www.os-lipik.skole.hr/

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Programiranje u aplikaciji MS Excel
Mon, Oct 2, 2023 8:00 AM

Učenici trećih razreda smjera Poslovni tajnik u aplikaciji MS Excel izvode nad podacima funkcije iz kategorije: matematika i trigonometrija, pretraživanja i reference, logičke, financijske, datumske, statističke i tekstualne.

Programiraju vlastite obrasce na zadanom problemskom zadatku i funkcijama dolaze do rješenja.

Radi kvalitetnije analize podataka iz tablice, koriste grafičke prikaze, izvode operacije pretraživanja, filtriranja i sortiranja podataka u bazi podataka, te izvode pivot tablice.

Radove objavljujemo na intranetu, a aktivnosti na službenim stranicama škole.

 

BITne igre
Thu, Apr 11, 2024 8:00 AM

Na početku aktivnosti učenici po uputama izrađuju papirnati binarni kalkulator koji će im olakšati pretvaranje binarnog broja u dekadski broj (https://cutt.ly/RusOIlL). U dijelu aktivnosti razbij kodove učenici na nastavnom listiću kojim pretvaraju sliku u niz binarnih znamenki, te binarne znamenke u sliku (https://cutt.ly/ZusPRt6). U online dijelu aktivnosti, učenici igraju online igru Binary Bonanza u kojoj moraju na različite načine prikazati broj trojkom bitova, četvorkom bitova,... U bitnoj igri Binary Game učenici igraju online igricu kojom prikazuju zadani dekadski broj jednim byte-om tj. nizom od osam bitova i obrnuto, prikazani binarni broj pretvaraju u deksadski broj. Kroz posljednje dvije igrice, učenici najbrže svladaju vještinu pretvaranja binarnog broja u dekadski i obrnuto.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.