Писање алгоритама са цикличном структуром


Organized by:

Средња школа ,,17. септембар" Лајковац

Contact email:

petrovicfm@gmail.com

Happening at:
Vuka Karadžića, Lajkovac, Serbia

From Tuesday 18th of October 2016 at 17:00 to Tuesday 18th of October 2016 at 18:00

Description:

Кроз примере и описе цикличне структуре алгоритама, ученици ће упознати појам алгоритма, како се дефинише скуп акција са утврђеним редоследом њиховог обављања, у циљу добијања тражених резултата. Видеће трансормацију дијаграма токова у програмске структуре података. Такође, упознаће могућности програма Microsoft Visio и технике за цртање дијаграма токова. Предавач је Небојша Петровић, професор електро групе предмета.

More information:

http://www.tehnika.edu.rs/

This event is for:
  • High school students
  • Employed adults
Main themes:
  • Basic programming concepts
  • Data manipulation and visualisation
Tags:
  • CodeWeek
  • Serbia
  • Lajkovac
  • Nedelja prgramiranja
  • Srednja škola
  • Algoritmi
Share the event:
October 2016
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      


Nearby upcoming events:

Соња Шумоња, професор математике у Електротехничкој школи "Никола Тесла" у Нишу, путем Skype сесије одржаће предавање за ученике другог разреда, електротхничаре рачунара. Ученике ће упознати са програмским пакетом GeoGebra и са богатством садржаја који се могу користити за стварање виртуелне учионице ( слике, видео записи, аплети, документи и др.). Групе ученика користиће готове аплете за визуелизацију тригонометријских функција. Организатор догађаја је Милијана Петровић, професор програмирања.
Start: Oct 19, 2018
Велимир Радловачки, професор програмирања у Школском центру "Никола Тесла" у Вршцу, путем Skype сесије одржаће предавања за ученике четвртог разреда, електротехничаре рачунара. Ученике ће упознати са покретањем старт-ап предузећа, примењујући најбоље пословне праксе.. Говориће о начинима откривања проблема и прилика, организацији маркетинга и продаје, изради дизајна производа и бренда, примењујући правила пословног права и пословне комуникације. Ученицима ће пренети искуства власника успешних старт-ап компанија код нас и у свету, који су се представили на стартит конференцијама у Вршцу. Организатор догађаја је Милијана Петровић, професор програмирања.
Start: Oct 17, 2018
Циљ предавања је да се ученици заштите од непримерених садржаја и негативних ефеката у коришћењу интернета , као и у подизању свести о томе како виртуелна стварност може да утиче на њих, докле и како смеју да се упуштају у виртуелни свет, а да то буде безбедно и без последица. Предавач је Милијана Петровић, професор програмирања.
Start: Oct 18, 2018
Ученицима ће бити приказане презентације организатора догађаја EU Code Week о значају манифестације и постигнутим резултатима. Поред тога, биће речи о новим занимањима у ИТ индустрији, потребама тржишта, програмским језицима и др. Предавач је Милијана Петровић, професор програмирања.
Start: Oct 8, 2018