Coding resources from sweden

EU Code Week 2018

Apple

  • Alla kan kodaTekniken har ett språk. Det kallas kod. Vi på Apple anser att det är otroligt viktigt att kunna koda. När du lär dig koda lär du dig också att lösa problem och samarbeta på kreativa sätt. Och det hjälper dig att bygga appar som förverkligar dina idéer. Vi tycker att alla ska ha möjlighet att skapa något som kan förändra världen. Därför har Apple utformat ett kursprogram som ger alla möjligheten att lära sig koda, skriva kod och lära ut kod.
  • Swift Playgrounds är en revolutionerande app till iPad som lär dig Swift på ett interaktivt och roligt sätt.
  • Den otroliga kodmaskinen med Swift Playgrounds - Handledarhandbok: Uppmärksamma EU Code Week genom att anordna ett eget kodningsevent med Swift Playgrounds på iPad.

Barnprogrammering på svenska

.SE:s barnprogrammeringskurs ”Kom igång med Scratch” på YouTube. I sju delar får du lära dig grunderna i Scratch och göra ett eget spel. Du hittar alla klippen i den inbäddade spellistan här.

Barnhack!

– kom igång med programmering

Barnhack

Det här är en Internetguide från .SE för dig som vill genomföra egna programmeringskurser. Eller laborera tillsammans hemma. Läs eller ladda hem här. https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/barnhack/

XL-material som hör till guiden

Till guiden finns ett kursmaterial med utförliga steg-för-steg-instruktioner: Kom igång med Scratch del 1. Den är till för dig som är en nyfiken nybörjare när det gäller programmering och Scratch. Dokumentet är även en bra start om vill anordna ett Barnhack. https://www.iis.se/docs/Barnhack-del1.pdf

Code Avengers