Slovenia


#codeEU dogodki 2013 v Sloveniji

 • Delavnica: Nežen uvod v igranje s podatki 25. november 2013 ob 18.00 @ Hekovnik, Ljubljana
  Delavnica je namenjena čistim začetnikom pred katerimi se je znašel kup podatkov iz katerega bi radi potegnili kakšne uvide in zaključke. Delavnico vodi Simon Belak, za poskušino si lahko ogledaš posnetek njegovega predavanja Statistika za hekerje
 • Mozilla Webmaker 30. november 2013 @ Mozilla Space Novo mesto, Podbreznik 15, Novo mesto
  Si želiš narediti spletno stran, pa ne veš niti kako bi začel? Imaš noro idejo za startup, vendar si popoln začetnik? Potem imaš zdaj enkratno priložnost. Na delavnici Mozilla Webmaker, ki jo pripravlja neprofitna organizacija, ki je ustvarila brskalnik Firefox, te bomo spremenili iz uporabnika spleta v ustvarjalca. Pomagali ti bomo razumeti, kako splet deluje, in ti hkrati pokazati, kako lahko tudi sam postaneš njegov soustvarjalec. Potrebuješ samo prenosnik in dobro voljo.
 • GoWeb: delavnice HTML5, CSS3 in jQuery 30. november 2013 @ e-Center Nova Gorica
  Sklop intenzivnih delavnic izdelave in oblikovanja spletnih strani. Na delavnicah se boste naučili osnov programskih jezikov HTML5, CSS3 in jQuery. Končni rezultat vašega dela pa bo vaš osebni spletni CV, s katerim boste zagotovo izstopali pri iskanju dela! 30. novembra bo potekala prva izmed treh delavnic, tema bo HTML5. Več informacij in prijava na spletni strani.
 • CodeCatz vs Ustvarjalnik 27. november 2013 @ Zemanta, Ljubljana
  Programerske mačke se bodo srečale s podjetnimi srednješolci in raziskale možnosti nadaljnjega sodelovanja.
 • Alumni klub FRI 28. november 2013 @ Ljubljana
  Alumni klub FRI organizira letno srečanje članov, ki bo v četrtek 28. novembra 2013 ob 18. uri, v Atriju Pošte Slovenije na Čopovi ulici. Glavna tema dogodka bo #codeEU in predstavitev pobud za popularizacijo programiranja v Sloveniji.
 • Žvečenje številk - ustvarjanje pomena 22. november 2013 v Ljubljani
  Praktična delavnica vizualizacije podatkov v sklopu novinarskega festivala Naprej/Forward: kako podatke uporabiti za različne zgodbe, kaj so dobri in kaj slabi primeri podatkovnega novinarstva. #naprej2013

Kontaktne osebe

Ostale iniciative

 • Internet Week Ljubljana: This October (21. 10 - 30. 10. 2013), for the first time in our beautiful capital, tech and business events are coming together in an effort to convince you that the future is NOW and bright.
 • CoderDojo Ljubljana: Tečaj programiranja za otroke in mladostnike
 • CodeCatz: Programming kittens learning to code. Mostly girls. A small coding club, hosted weekly by Zemanta or Celtra.
 • Č I P ke: V okviru iniciative se organizirajo različne delavnice odprtokodnih programov, njihovega programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike za ženske.
 • Poletna šola FRI Ljubljana: Fakulteta za računalništvo in informatiko v poletnih mesecih organizira Poletno šolo FRI - brezplačne delavnice iz področja računalništva in informatike za srednješolce in študente.

Poznaš še kakšno? Piši nam ali dopolni stran in pošlji Pull request na GitHub-u!